ΠΕΑΛΣ: Στόχος μας η ασφάλεια όλων στο λιμάνι του Πειραιά

limeniko prosfyges limani peiraia

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος καταγγέλλει την δραστηριότητα ατόμων που δηλώνουν μέλη ΜΚΟ και περιφέρονται στο Λιμάνι του Πειραιά παρεμποδίζοντας την ομαλή μεταφορά των προσφύγων και υπογραμμίζει ότι «δικός μας στόχος ήταν και είναι αφενός η ασφάλεια των προσφύγων και μεταναστών αλλά και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ:

«Τις τελευταίες ώρες, με λύπη και απογοήτευση, διαπιστώνουμε ότι «κάποιοι» επιχειρούν να ερμηνεύσουν την παρέμβαση μας κατά το δοκούν.

Διευκρινίζουμε ότι δικός μας στόχος ήταν και είναι αφενός η ασφάλεια των προσφύγων και μεταναστών αλλά και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και αφετέρου η ομαλή και ασφαλής μετακίνηση των πρώτων από το Λιμάνι σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, που η πολιτεία έχει προετοιμάσει.

Στο πλαίσιο αυτό, καταγγείλαμε την δραστηριότητα ατόμων που, σύμφωνα με μαρτυρίες, δημοσιεύματα και δηλώσεις ακόμα και Υπουργών, δηλώνουν μέλη ΜΚΟ και περιφέρονται στο Λιμάνι του Πειραιά παρεμποδίζοντας την ολοκλήρωση του σχεδίου ομαλής μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Το αίτημά μας για την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών δεν αφήνει υπόνοιες ούτε για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων από συναδέλφους μας ούτε για ελλιπή παροχή οδηγιών από την πολιτική ηγεσία, αλλά επικεντρώνεται στο γεγονός ότι έφτασε η στιγμή για την αυστηρή επιβολή του νόμου σε αυτούς που εκμεταλλεύονται, χωρίς κανείς να ξέρει τι επιδιώκουν, την αδυναμία και την απελπισία των προσφύγων και μεταναστών.

Σε κάθε περίπτωση, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι κάποιοι αντί να εστιάζουν στον επιδιωκόμενο σκοπό που δεν είναι άλλος από το όφελος των συνανθρώπων μας, εστιάζουν στη δημιουργία εντυπώσεων αναφορικά με το αν η παρέμβασή μας αυτή αποτελεί «μομφή» προς την πολιτική ηγεσία.

Μετά τα παραπάνω, μόνο “υπερβολή” θα μπορούσαν ίσως να χαρακτηρίσουν κάποιοι το αίτημα παρέμβασης εισαγγελικών αρχών. Αν αυτό όμως τους εξυπηρετεί, το αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, καθώς για εμάς ο στόχος είναι ένας:
το όφελος των συνανθρώπων μας, η ασφάλειά τους, η ασφάλεια των συναδέλφων μας και η ομαλή λειτουργία του Λιμένα του Πειραιά».

eep logo