ΠΕΣ-ΝΑΤ: Κάλεσμα δράσης για την ανεργία!

pes nat 3

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου καλεί τα μέλη της σε αγωνιστική κινητοποίηση και δράσεις ενάντια στην πολιτική που «οδηγεί τους συνταξιούχους στην πείνα και την εξαθλίωση, τα παιδιά και τα εγγόνια τους στην ανεργία και στη φτώχεια». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι συνταξιούχοι αγωνιζόμαστε όχι μόνο για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, αλλά για να ανατραπεί αυτή η πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου – ΕΕ, που οδηγεί τους συνταξιούχους στην πείνα και την εξαθλίωση, τα παιδιά και τα εγγόνια μας στην ανεργία και στη φτώχεια. Συμμετέχουμε μαζικά στη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας, που ξεκίνησε στις 3 Απρίλη από την Πάτρα και ολοκληρώνεται στις 10 Απρίλη στην πλατεία Συντάγματος.
Τώρα δράση, για την ουσιαστική προστασία των άνεργων παιδιών μας.
● Το Σάββατο 9 Απρίλη συμμετέχουμε στην πορεία στη διαδρομή Μέγαρα – Ελευσίνα, δηλώνουμε συμμετοχή, θα ξεκινήσουν πούλμαν από τις 7΄00 το πρωί.
● Την Κυριακή 10 Απρίλη στις 6 μ.μ. το απόγευμα στο Σύνταγμα, δίνουμε το αγωνιστικό μας παρών στη μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία.
Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει άνεργο, ίσως και περισσότερους από έναν. Χιλιάδες άνεργοι - απολυμένοι "ζουν " χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμιά πλέον προστασία. Δε δικαιούνται ούτε το πενιχρό ταμείο ανεργίας, ούτε καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στην πρώτη ναυτιλία του κόσμου οι άνεργοι ναυτεργάτες ξεπερνούν τις 15.000 !!
Η πενιχρή σύνταξή μας δεν φτάνει να βοηθήσουμε τα άνεργα παιδιά μας, ενώ όσα βρουν δουλειά, δουλεύουν με μισθούς πείνας, με ελάχιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Έχουμε χρέος να παλέψουμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Μπροστά μας έχουμε τη 48ωρη γενική απεργία. Να νεκρώσει όλη η χώρα!
Το σύνθημα «πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» για το Ασφαλιστικό παραμένει η αιχμή των εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων. Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία!
Συνάδελφοι Συνταξιούχοι, τα ελλείμματα του ΝΑΤ και κατ’ επέκταση οι μειώσεις των συντάξεων έχουν ως κύρια αιτία την «μαύρη – ανασφάλιστη» εργασία, την άγρια εκμετάλλευση πάνω από 60.000 ναυτεργατών για τους οποίους οι εφοπλιστές δεν δίνουν στο ΝΑΤ ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα το οργανικό του έλλειμμα να είναι στο 1 δισ. Ευρώ !! Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αφού τινάζονται στον αέρα συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανοίγουμε μέτωπο για το διαρκές κοινωνικό έγκλημα της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας. Η πρότασή μας για την ανεργία και τα ελλείμματα του ΝΑΤ έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των υπηρετών του, που είναι: «Το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία».