Εκκένωση του λιμανιού προαναγγέλει ο Κυρίτσης

prosfyges limani skines

Εντατικά θα αρχίζει να αδειάζει από το τέλος της εβδομάδας το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση.

«Ο Πειραιάς θα αρχίσει να αδειάζει εντατικά από το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. «Οι αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας θα αποτρέψουν τα φαινόμενα βίας (από τους πρόσφυγες)» διευκρίνισε εξάλλου, αναφερόμενος σε σχετικό σχόλιό του στον Observer.

«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία, ο κόσμος πείθεται και μεταφέρεται. Η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα», επεσήμανε.

Οπως είπε, ο χώρος που ετοιμάζεται στον Σκαραμαγκά χωράει συνολικά 3.000 άτομα και φτιάχνεται τμηματικά, ενώ θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται συνολικά 4.800 άτομα.

Οσον αφορά την Ειδομένη, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε πως οι πρόσφυγες, που βρίσκονται εκεί, έχουν κατανοήσει πως τα σύνορα είναι κλειστά με τους χώρους φιλοξενίας να είναι η καλύτερη λύση γι' αυτούς.

«Στην Ειδομένη ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχουν κλείσει τα σύνορα, αιτήσεις ασύλου δεν θα γίνουν από άτυπες εγκαταστάσεις αλλά από οργανωμένους χώρους φιλοξενίας», ισχυρίστηκε.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει εικόνα για τις ΜΚΟ, τονίζοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν μικρές ομαδούλες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo