Στόχος να αδειάσει το λιμάνι ως τις 10 Απριλίου!

prosfyges limani skines

Τη φιλοδοξία ότι μέσα σε δέκα μέρες και αφού έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ειδομένη, θα αδειάσει με τη σειρά του και το λιμάνι του Πειραιά, διατύπωσε μιλώντας στο Portnet ανώτατο στέλεχος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός αυτός αξιωματούχος εξήγησε στο π πως εφόσον δομές φιλοξενίας των προσφύγων όπως στην Κυλλήνη, τα Γιάννενα ή αλλού αποδειχθούν ότι παρέχουν σε πρόσφυγες και μετανάστες πολιτισμένες συνθήκες διαβίωσης, αυτό θα διαδοθεί και θα αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο μετακίνησης των δύστυχων αυτών ανθρώπων στους νέους χώρους υποδοχής τους. Μάλιστα, ο ίδιος σημαντικός κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έκρυβε μιλώντας στο Portnet την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η σπουδή με την οποία μεταφέρθηκαν σε ανοργάνωτα camps, όπως της Ριτσώνας, πρόσφυγες και μετανάστες, τελικά λειτούργησε αρνητικά, αποθαρρύνοντας τους από προτάσεις που γίνονται να μεταφερθούν εκτός λιμένος Πειραιά.
«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» ήταν η χαρακτηριστική του φράση κι όταν τελικά το Portnet παρατήρησε πως ο αντίλογος μπορεί να είναι ότι η καθυστέρηση διογκώνει το πρόβλημα, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ως στόχο επίλυσής του τη 10η Απριλίου.

Ο ίδιος υψηλότατος αξιωματούχος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα όσα να προμηνύονται από την «δύσκολη», όπως τη χαρακτήρισε, βραδιά της Τετάρτης προς Πέμπτη, και ενδεχομένως από όσα μπορεί να συμβούν το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή. Παρατήρησε πάντως πως είναι λάθος να παρομοιάζεται ο Πειραιάς με την Ειδομένη και βεβαίως δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι στο πρώτο λιμάνι της χώρας ο καταυλισμός των προσφύγων κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε κάποιου τύπου «φαβέλα».
Κι αυτό γιατί στον Πειραιά, σε αντίθεση με την Ειδομένη, εγκαταβιώνουν, εβδομάδες τώρα, κυρίως οικογένειες, με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την μέριμνα που μπορεί, παρά τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υφίστανται, μπορεί να υπάρχει.

eep logo