Πώληση ΟΛΠ: Δυο συγκυβερνήσεις μια πολιτική!

olp ktirio dioikhsis

Μια ερώτηση που κατέθεσαν σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Αρβανιτίδης και Β. Κεγκέρογλου αποκαλύπτει τουλάχιστον την «αμηχανία» της κυβέρνησης που προσπαθεί να «ρίξει το μπαλάκι» στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ετσι στην απάντηση του ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απλώς διαβιβάζει απαντητικό έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναφέρει πως «την Άνοιξη του 2014 το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ που κατέχει».

Είναι προφανές πως είτε για το 2014, είτε για το 2016 γίνεται λόγος το ΤΑΙΠΕΔ ως «τεχνικός σύμβουλος» δεν μπορεί παρά να υλοποιεί την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης κι όχι να χαράσσει πολιτική. Όπως λοιπόν η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ, έτσι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επέλεξε να υλοποιήσει ακριβώς την προηγούμενη διαδικασία.

Όπως μάλιστα σημειώνει το συνήθως καλά ενημερωμένο Pireas2day.gr, που ανέδειξε πρώτο το θέμα, η κυβέρνηση «κρύβεται» πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα της πώλησης του ΟΛΠ, καλύπτοντας πλήρως τις ενέργειες της προηγούμενης συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ για το «καυτό» ζήτημα.