Κρίσεις Ανώτατων Αξιωματικών του Λιμενικού

limeniko galonia

Αναμενόμενες θεωρούνται οι κρίσεις στους ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η αποστρατεία δύο υποναυάρχων και τεσσάρων αρχιπλοιάρχων.

Κενές μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τον νέο αρχηγό του Σώματος είχαν μείνει οι θέσεις των δυο υπαρχηγών καθώς θεωρήθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» ο α' υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Αθανάσιος Χονδρονάσιος και ο β' υπαρχηγος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός. Τέθηκαν επίσης τότε σε αποστρατεία ο γενικός επιθεωρητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ υποναύαρχος ΛΣ Ευάγγελος Τσάντζαλος και ο γενικός διευθυντής Οικονομικών υποναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Συβίτος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στη θέση του α' υπαρχηγού τοποθετήθηκε ο κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος ήταν «αττικάρχης» ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής στο γραφείο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και στη θέση του β' υπαρχηγού ο κ. Γεώργιος Μπαρκάτσας, ο οποίος ήταν διευθυντής Κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Αίσθηση προκαλεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αποστρατεία του υποναυάρχου Ιωάννη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος ήταν ο «σύνδεσμος» του ΛΣ στον Frontex, ενώ ήταν αρμόδιος ουσιαστικά για τη διαχείριση του προσφυγικού, ένα θέμα το οποίο γνώριζε πάρα πολύ καλά.

Στη θέση του γενικού επιθεωρητή τοποθετήθηκε ο κ. Αντώνιος Βιδάλης, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του επιτελικού γραφείου του πρώην αρχηγού ΛΣ κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε η αποστρατεία τεσσάρων αρχιπλοιάρχων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις κρίσεις των ανώτερων αξιωματικών του ΛΣ.

tovima.gr

eep logo