Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Aφγανών προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

prosfyges olp astynomia

Εκτεταμένη συμπλοκή μεταξύ 20 αφγανών προσφύγων που φιλοξενούνται εντός του επιβατηγού σταθμού του ΟΛΠ στην πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, όπου διαπίστωσαν πως, στη διάρκεια καυγά για αδιευκρίνιστους λόγους, είχαν τραυματιστεί από μαχαίρι τρεις πρόσφυγες.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Θριάσιο Νοσοκομείο με τη συνοδεία στελεχών του Λιμενικού. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες αργότερα πήραν εξιτήριο.

Με παρέμβαση των λιμενικών, αλλά και αλληλέγγυων πολιτών, η κατάσταση στην Ε1 ομαλοποιήθηκε. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο παρέμεινε δύναμη του Λιμενικού για να εποπτεύει τον χώρο.

Εκεί μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, προκειμένου να ενημερωθούν επί τόπου για το συμβάν, από τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, υποναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, αρχιπλοίαρχο Χρήστο Ζαφειρίου.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

tovima.gr

eep logo