Επανέρχεται στην κυβέρνηση ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στη «σκιά» της τραγωδίας του Blue Horizon

Στο σχήμα της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη επέστρεψε ο πρώην υπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, την περίοδο 10 Σεπτεμβρίου 2021 – 26 Μαΐου 2023 και βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης αναλαμβάνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ύστερα από την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στο Blue Horizon.

Στη «σκιά» της τραγωδίας του Blue Horizon

Ο Χρήστος Στυλιανίδης καλείται να ανταποκριθεί άμεσα στα καθήκοντα του Υπουργείου, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία στη σκιά της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο Blue Horizon.

Ο προκάτοχός του, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διέταξε ΕΔΕ και «ξήλωσε» τον λιμενάρχη Πειραιά αλλά και τον διοικητή του Α’ Λιμενικού Σώματος στον απόηχο της τραγωδίας και ο κ. Στυλιανίδης παίρνει το νήμα για να συνεχιστεί η απόδοση ευθυνών και η εξασφάλιση, ότι δεν θα υπάρξει παρόμοιο περιστατικό.

Το βιογραφικό του Χρήστου Στυλιανίδη

Ο Χρήστος Στυλιανίδης (Λευκωσία, 26 Ιουνίου 1958) είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία.

Έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014-2019), συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασθένεια ιού Έμπολα και ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προώθηση και Προστασία των Θρησκευτικών Ελευθεριών και Πεποιθήσεων. Έχει διατελέσει, επίσης, ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014 για την Κύπρο, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο διαφορετικές περιόδους (2013-2014 και 1998-1999) και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ως βουλευτής του ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013. Το 2012 εξελέγη στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, της οποίας υπήρξε μέλος από το 2006 έως το 2011. Για το έργο και τη δράση του σε μια σειρά από τομείς έχει λάβει σημαντική αναγνώριση και διακρίσεις.

Το 2021 ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέλαβε το νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου και παρέμεινε υπουργός μέχρι τις 26 Μαΐου του 2023. Δεν αντικαταστάθηκε, αλλά παραιτήθηκε μαζί με το σύνολο της κυβέρνησης για τις εθνικές εκλογές.

 

eep logo