Πλοίο της Blue Star έχασε την αριστερή του άγκυρα κατά τον απόπλου

Απαγορεύτηκε η αναχώρησή του.

Ένα δεύτερο περιστατικό, μέσα σε λίγες ώρες, με πρόβλημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας, το οποίο προκλήθηκε και πάλι από την άγκυρα, που αυτή τη φορά την έχασε, σημειώθηκε, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Blue Star Naxos», κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Νάξου προς το λιμάνι της Πάρου, με 519 επιβάτες, έχασε την αριστερή του άγκυρα. Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάρου, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Είχε προηγηθεί η μεγάλη περιπέτεια για τους 735 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Fast Ferries Andros», οι οποίοι έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο σχεδόν 17 ώρες, αρόδου του λιμανιού της Ραφήνας, καθώς το πρωί του Σαββάτου κατά τη διαδικασία απόπλου τριών πλοίων μπλέχτηκαν οι άγκυρες τους. Τελικά, λίγο μετά τις 12 το βράδυ και μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες και πλήρωμα, το «Fast Ferries Andros» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ραφήνας, μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

(efsyn.gr)

eep logo