Σε υψηλό 12ετίας οι παραγγελίες στα Κορεατικά ναυπηγεία

Οι παραγγελίες της ναυπηγικής βιομηχανίας της Κορέας φτάνουν σε υψηλό 12 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη βιομηχανία βοηθώντας πρόσφατα με αυξημένο αριθμό θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους και προγράμματα κατάρτισης, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ναυπηγούς να επικεντρωθούν σε πλοία υψηλότερης τιμής και στα φιλικά προς το περιβάλλον. Οι νέες παραγγελίες που κέρδισαν τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% τους πρώτους έξι μήνες του 2023 με τις παραγγελίες να αποτιμώνται σε 9,29 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Νότια Κορέα αντιπροσώπευε σχεδόν το ένα τρίτο (29%) όλων των παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία της Clarkson, σημείωσαν ότι ο δείκτης τιμών αυξήθηκε στα 170,9 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τα 178 εκατομμύρια δολάρια το 2008, και ακόμη πιο σημαντικό, η τιμή των μεταφορέων ΥΦΑ έφτασε σε νέο ρεκόρ 260 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Νότια Κορέα συνεχίζει να κυριαρχεί σε αυτό το τμήμα, κερδίζοντας το 87% των παραγγελιών για πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής το 2023. Όλα αυτά βοήθησαν τη Νότια Κορέα να δημιουργήσει το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών από το 2011. Πριν από δώδεκα χρόνια, η Νότια Κορέα είχε παραγγελίες 39,88 εκατομμυρίων CGT. Το σημερινό σύνολο ισοδυναμεί με τέσσερα χρόνια εργασίας για τα ναυπηγεία.

theseanation.gr

eep logo