Με πολλές διεθνείς συμμετοχές η Αegean Regatta 2023

Στην καρδιά των ιστιοπλόων για το αγωνιστικό της σκέλος και τις παράλληλες εκδηλώσεις στα νησιά

Το διεθνή της χαρακτήρα επιβεβαιώνει για μία ακόμη χρονιά η Aegean Regatta 2023 που ανοίγει πανιά στις 20 Αυγούστου, με την Τελετή Εναρξης στο Μόλυβο της Λέσβου.

Οι συγκινήσεις που προσφέρει και η δυνατότητα γνωριμίας με πολλά και πανέμορφα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων πληρωμάτων και μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 13 πληρώματα από την Ρωσία, την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τη Νορβηγία.
Οι συμμετοχές έως τώρα έχουν φτάσει τις 60, απόδειξη της διαχρονικής αγάπης των ιστιοπλόων για την Αegean Regatta και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους στη διεύθυνση: https://www.aegeanregatta.gr/gr/entries-el/submit-el.html

Η Ρεγκάτα του Αιγαίου έχει κερδίσει την αγάπη των ιστιοπλόων, όχι μόνο για το αγωνιστικό της σκέλος, αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις στα νησιά – σταθμούς του αγώνα που αναδεικνύουν την ομορφιά του Αρχιπελάγους αλλά και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων. Η ανακοίνωση του πολιτιστικού προγράμματος θα γίνει άμεσα με πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις.
Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ξεκινά την Κυριακή 20 Αυγούστου από το Μόλυβο της Λέσβου και με στάσεις στα Ψαρρά και στις Οινούσες θα καταλήξει στα Καρδάμυλα της Χίου.

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2023

Σάββατο 19 Αυγούστου – Μόλυβος
16:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

Κυριακή 20 Αυγούστου – Μόλυβος
10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις
20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών
21:00 Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 21 Αυγούστου - Μόλυβος
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Μόλυβος – Ψαρρά, περίπου 65νμ

Τρίτη 22 Αυγούστου – Ψαρρά
21:00 Απονομές επάθλων

Τετάρτη 23 Αυγούστου - Ψαρρά
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Ψαρρά – Καρδάμυλα, περίπου 30νμ

Πέμπτη 24 Αυγούστου - Καρδάμυλα
21:00 Απονομές επάθλων

Παρασκευή 25 Αυγούστου – Καρδάμυλα
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Καρδάμυλα – Οινούσες περίπου 18νμ
21:00 Απονομές επάθλων

Σάββατο 26 Αυγούστου - Οινούσσες
11:00 Παράκτια Διαδρομή
Οινούσες – Καρδάμυλα, περίπου 8νμ
21:00 Τελετή Λήξης

Tη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδοργανωτές Όμιλοι είναι οι : Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων

Δείτε το promo video της φετινής διοργάνωσης 

eep logo