Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές

prosfyges limani pyrgos

2.000 επιπλέον πρόσφυγες στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Δευτέρας το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μεταφέροντας 1.810 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο. Το πλοίο παρέλαβε 1.360 άτομα από τη Λέσβο και 450 από τη Χίο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2, μεταφέροντας 183 άτομα από τη Λέρο.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, διέθεσε από την Κυριακή το απόγευμα και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ ήδη έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς.

Επίσης, έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό αλλά και συνεργεία καθαρισμού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων, που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου περίπου 7.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα, αναμένοντας εδώ και μέρες να περάσουν τα σύνορα.

Αργά το βράδυ της Κυριακής άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ και πέρασαν μόνο 300 πρόσφυγες από Ιράκ και Συρία. Από τις 4 τα ξημερώματα, το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό.

Περίπου 22.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα.

tovima.gr

eep logo