Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά

syroi prosfyges sto limani

1.130 επιπλέον πρόσφυγες έφτασαν το πρωί

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star 1 μεταφέροντας 1130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα το πλοίο μετέφερε 904 άτομα από τη Μυτιλήνη και 229 από τη Χίο. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" με 10 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Οι πρόσφυγες που κατέφθασαν σήμερα προστίθενται στους περίπου 4.000 που κατέπλευσαν χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, και αυτοί θα μεταφερθούν στον Επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ καθώς μέχρι στιγμής είναι ακόμα άγνωστο που θα μείνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι αρνούνται να μεταφερθούν στο Σχιστό υπό τον φόβο ότι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και δεν θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη. Πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν προπληρώσει τα εισιτήρια για τον προορισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου αυξάνονται καθώς οι πρόσφυγες φοβούνται ότι θα κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης.

Πηγή:iefimerida.gr

eep logo