Αρχές του 2024 το οικονομικό κλείσιμο των διαγωνισμών για τα λιμάνια Ηρακλείου και Βόλου

Συνεχίζονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης..

Στο α’ τρίμηνο του 2024 εκτιμάται το οικονομικό κλείσιμο των διαγωνισμών για τα λιμάνια Ηρακλείου και Βόλου, σύμφωνα με την 2η έκθεση Μεταπρογραμματικής Παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας, όπου σχολιάζεται η πορεία ολοκλήρωσης των διαγωνισμών στα περιφερειακά λιμάνια Ηγουμενίτσας, Βόλου και Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στην έκθεση:

Το TΑΙΠΕΔ υπέγραψε τη σύμβαση αγοράς μετοχών για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, για το οποίο αναμένεται το οικονομικό κλείσιμο το γ’ τρίμηνο του 2023.

Συνεχίζονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης για τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Βόλου με έντονο το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα και το οικονομικό κλείσιμο αναμένεται το α’ τρίμηνο του 2024.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, του οποίου η στρατηγική γεωπολιτική σημασία έχει αυξηθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το TΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει επενδύσεις για την αναβάθμιση των σημερινών επιχειρησιακών δυνατοτήτων του, ενώ παράλληλα διερευνά τρόπους χρηματοδότησης. Ο εντοπισμός κατάλληλων πηγών χρηματοδότησης για επενδύσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας που απαιτούνται για την προσέλκυση νέων χρηστών και επιχειρήσεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ή σε άλλα μικρά περιφερειακά λιμάνια που ανήκουν στο Ταμείο, είναι το «κλειδί» για την αύξηση της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου του TΑΙΠΕΔ, ενώ θα έχει επίσης κρίσιμο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο προς όφελος των αντίστοιχων λιμενικών κοινοτήτων.

Πηγή: metafotrespress.gr

 

eep logo