"Επίκαιρα ζητήματα Ναυτικού Ποινικού Δικαίου"

Ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά συνδιοργανώνει με την Ελληνική Εταιρεία Ποινικού Δικαίου, την Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου και την Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακών Δικηγόρων, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα το Σάββατο (27/05), στις 10:30 το πρωί, στην Αίθουσα Τελετών του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, τη θαλάσσια ρύπανση, το ναυτικό ατύχημα, αξιόποινες πράξεις από μεταφόρτωση στην ανοικτή θάλασσα, καθώς και την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων Πειραιά σε αδικήματα σχετιζόμενα με ναυτικές διαφορές.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος ΔΣΠ, ο ομ. Καθηγητής Ιωάννης Γιαννίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, ο Ιωάννης Μαρκιανός Δανιόλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Ναυτικού Δικαίου και ο Γρηγόριος Τιμαγένης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων.

Θα εισηγηθούν οι συνάδελφοι Πολυχρόνης Τσιρίδης, επιστημονικός επιμελητής της Ημερίδας, Ιωάννης Ηρειώτης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Χρήστος Βρούστης, Πολύχρονης Περιβολάρης, Αντιπρόεδρος ΔΣΠ, Ιωάννης Ανδρουλάκης, Επίκουρος Καθηγητής.

Επίσης, συμμετέχουν ως εισηγητές ο Ιωάννης Χαμηλοθώρης, Αρεοπαγίτης ε.τ. και ο Δημήτριος Γκύζης, Αντεισαγγελέας Εφετών. Την Οργανωτική Επιμέλεια έχει η Ισμήνη Ζώρζου, Συμβουλος ΔΣΠ.

eep logo