Κλειστά τα λιμάνια Τρίτη και Τετάρτη

kavoi 4

Πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί σε όλα τα Λιμάνια της χώρας για την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών του ΟΛΠ αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ.
Διεκδικούμε :
Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα. Ισχυρές, θεσμοθετημένες, εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
Ανάπτυξη των Λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
Αρμονικές σχέσεις Λιμανιών και Πόλεων.
Την Τρίτη 16/2 θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός στις Πύλες του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 πμ έως την λήξη της πρωινής βάρδιας.
Την Τετάρτη 17/2 θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 και πορεία στην Βουλή, όπου με αίτημά μας έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τα Πολιτικά Κόμματα. Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια και όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς σε μαζική συμμετοχή και αγωνιστική δράση».

eep logo