ΤΑΙΠΕΔ: Έξι σχήματα για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αργοστολίου

Προκρίνονται στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (24/4) προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα κριτήρια προεπιλογής, και προκρίνονται στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) του διαγωνισμού για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αργοστολίου.

Ειδικότερα, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):
• Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΪΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΙΟΥΜ Α.Ε. (YACHT TRADE CONSORTIUM S.A.)
• Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΕΒΕ
• ΤΕΚΑΛ Α.Ε.
• D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
• LAMDA MARINAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
• Noam Cohen

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με την Μαρίνα Αργοστολίου.
Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται σε τουλάχιστον 35 έτη, ενώ δύναται να θεσπιστεί δικαίωμα προαίρεσης του Ταμείου για την περαιτέρω παράταση της διάρκειας παραχώρησης για επιπλέον 10 έτη κατά το μέγιστο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Μαρίνα Αργοστολίου. Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η επιτυχής ολοκλήρωση και της Β΄ Φάσης του διαγωνισμού το συντομότερο δυνατό, καθώς η ουσιαστική λειτουργία και ανάδειξη της σημαντικής αυτής λιμενικής υποδομής θα ενισχύσει καταλυτικά το τουριστικό προϊόν της Κεφαλλονιάς».

Η Μαρίνα Αργοστολίου βρίσκεται στον όρμο του Αργοστολίου, στις νοτιοδυτικές ακτές της Κεφαλονιάς. Απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από τον Διεθνή αερολιμένα Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου». Η δυναμικότητά της εκτιμάται σε 174 θέσεις με την έκταση της χερσαίας ζώνης να ανέρχεται σε περίπου 46.000 τ.μ..
Στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αργοστολίου, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την εταιρεία «KANTOR ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο, τη δικηγορική εταιρεία «LEXPARTNERS Σφηκάκης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία» ως νομικό σύμβουλο και τις εταιρείες «ΤΡΙΤΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.» και «ΑΔΚ - ΑΡΩΝΗΣ - ΔΡΕΤΤΑΣ - ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.», ως τεχνικούς συμβούλους.