ΟΛΘ: Ημερίδα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

cruiseship coming

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας και την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Αποτελεί πλέον προτεραιότητα τόσο για την ΟΛΘ ΑΕ, που έχει εντάξει στο στρατηγικό σχεδιασμό της την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας, όσο και για την πόλη.
Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η κοινή διαπίστωση ότι είναι απαραίτητη η συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης, για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας, ο οποίος έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η ΟΛΘ ΑΕ, θέλοντας να συμβάλλει στην διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών, συνδιοργανώνει με τον “ΕΞΑΝΤΑ”, το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30, στην Αποθήκη Δ΄ στον Α΄ προβλήτα στο Λιμάνι, ημερίδα με θέμα
«Ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη – προκλήσεις και ευκαιρίες»
προκειμένου να οριοθετηθούν οι στόχοι, να τεθούν προτεραιότητες και να προσδιοριστούν οι τρόποι με τους οποίους θα επιτύχουμε ως πόλη - Λιμένας, να προσελκύσουμε τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας για τα επόμενα έτη.

Συγκεκριμένα οι εργασίες της ημερίδας θα αναπτυχθούν σε δύο ενότητες.
Στην πρώτη ενότητα (11.00 -13.30), θα επιχειρηθεί με βάση τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των τρεχουσών στρατηγικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο:
 η διάγνωση των δυσκολιών και προβλημάτων της Θεσσαλονίκης ως προορισμός
 η ανάλυση της δυναμικής κυκλικής διαδικασίας κινήτρων και εμπειριών μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών σημερινών δεικτών ικανότητας της Θεσσαλονίκης, ως πόλη - προορισμός και οι άμεσες ενέργειες βελτίωσής τους.
 η προσέγγιση των κινήτρων και των παραγόντων επιλογής προορισμών από τις εταιρίες κρουαζιέρας.

Οι ομιλητές θα είναι διακεκριμένα στελέχη του κλάδου της Κρουαζιέρας, της Λιμενικής Βιομηχανίας, των Εταιριών Κρουαζιέρας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και των παραγωγικών φορέων (συνημμένο πρόγραμμα).
Στη δεύτερη ενότητα θα επιχειρηθεί, με βάση τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της συζήτησης, να αναπτυχθεί η διαμόρφωση του πρώτου συμμετοχικού σχεδιασμού στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα της Ημερίδας

eep logo