Μαθητές από τη Βούλα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στους Αρκιούς

Και πλοίο ανοικτής θαλάσσης, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στους Αρκιούς, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ. 080), για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης και ομάδα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, η οποία συνοδευόταν από τους γονείς και τους δασκάλους, όπου και παρέλασε μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο. Στην εν λόγω εκδήλωση, το παρόν έδωσαν το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου.

Η συμμετοχή των παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βούλας έγινα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οργάνωσαν το ταξίδι και έφτασαν στους Αρκιούς την Παρασκευή (24.03.23), 13 παιδιά και 14 γονείς και δάσκαλοι.

Με εντολή του υπουργού κινητοποιήθηκε το ΠΑΘ 080 το οποίο βρίσκονταν στην περιοχή έχοντας ολοκληρώσει την περιπολία του. Το σκάφος κατέπλευσε στους Αρκιούς για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και για να συνδράμει την ομάδα των παιδιών και των γονιών τους σε ότι χρειάζονταν.

Να σημειωθεί ότι από την Πάτμο προς τους Αρκιούς τα παιδιά και οι γονείς τους ταξίδεψαν με φουσκωτά, ενώ τώρα οργανώνεται η επιστροφή τους με Σκάφη του ΛΣ.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βούλας, γι΄αυτήν τους την πρωτοβουλία τους να σπεύσουν στο ακριτικό νησί για να μην παρελάσει μόνος του ο μικρός Άγγελος, και υπογράμμισε ότι από αυτήν την πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων οι μαθητές και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Π.Α.Θ. 080 και να συνομιλήσουν με το πλήρωμα του, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν και πλου με το σκάφος.

eep logo