Ξεκινά η ρυμούλκηση της θαλαμηγού «007» στην Κύθνο

Μετά από 7,5 μήνες που είχε βυθιστεί σε παραλία του νησιού

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότεροι από επτά μήνες, ωστόσο η διάσημη θαλαμηγός «007» που είχε βυθιστεί κατά το ήμισυ σε παραλία της Κύθνου, παραμένει μέχρι και σήμερα στο νησί.

Το περιστατικό με το πολυτελές γιοτ -το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond- τοποθετείται χρονικά το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου του 2022. Η θαλαμηγός παρουσίασε εισροή υδάτων και λίγο αργότερα πήρε μεγάλη κλίση από την αριστερή πλευρά και βυθίστηκε κατά το ήμισυ.

Υπενθυμίζεται ότι στην θαλαμηγό επέβαιναν πέντε άτομα, ανάμεσά σ' αυτά και ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Σάμι Ταμάν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με βοηθητική λέμβο από το Λιμενικό Σώμα στον Μέριχα Κύθνου, το λιμάνι του νησιού.

Έτοιμη για απόπλου η διάσημη θαλαμηγός «007»

Έφτασε η στιγμή πλέον, επτά μήνες μετά το ναυτικό ατύχημα και το σκάφος είναι και πάλι έτοιμο για απόπλου. «Μέσα στη μέρα (21.03.23) η θαλαμηγός θα αποχωρήσει από το νησί. Ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς εμπλέκονταν θέματα ασφαλιστικής και νομικής φύσεως, γι' αυτό και έμεινε τόσο καιρό στο νησί μας», λέει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, σημειώνοντας ότι παρά τους φόβους που υπήρχαν από τη βύθιση του εντυπωσιακού γιοτ δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση, όπως εξακριβώθηκε μετά τους ελέγχους που έγιναν.

Μετά το ατύχημα, πληροφορίες ανέφεραν ότι το GPS φαίνεται να οδήγησε το γιοτ του Ελβετού επιχειρηματία στα ρηχά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα και να υπάρξει εισροή υδάτων. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι έγινε πραγματικά εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη.

Τα χαρακτηριστικά της θαλαμηγού «007»

Η θαλαμηγός που μετατράπηκε για αρκετό καιρό σε... ατραξιόν του νησιού, αφού αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα γιοτ στα social media, έχει μήκος 49 μέτρα και είναι εξοπλισμένο με δύο μηχανές Caterpillar προκειμένου να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες. Κατασκευάστηκε στην Τουρκία και τα τελευταία καλοκαίρια «μαγνήτιζε» τα βλέμματα και στην Ελλάδα. Στο superyacht «007» φιλοξενούνται έως και 10 επισκέπτες σε υπερπολυτελείς σουίτες, ενώ διαθέτει επίσης χώρο για 5 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του.

Πηγή: iefimerida.gr