Επιστολή του δημάρχου Χαϊδαρίου στον πρωθυπουργό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ε. Ντηνιακός: «Δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν τερματικοί σταθμοί LNG»

Την αντίθεση του προς τα σχέδια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Ευάγγελος Ντηνιακός προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ντηνιακός, τονίζει ότι “στον νόμο 4.949 που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2022 προβλέπεται για τα Ναυπηγεία λειτουργίες υψηλής όχλησης μεταξύ των οποίων, εγκατάσταση, παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου”.

“Μια τέτοια εξέλιξη, συνεχίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, θα ήταν καταστροφική για το Χαϊδάρι, αλλά και για όλη την Δυτική Αθήνα, τους Δήμους του Πειραιά και συνολικά το Λεκανοπέδιο επειδή θα προκαλέσει μόλυνση της ατμόσφαιρας και θα προσθέσει μια βιομηχανική δραστηριότητα".

Επίσης, ο δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό ότι με ομόφωνη του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζει την αντίθεση του για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως και οποιασδήποτε χρήσης υψηλής όχλησης που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των Ναυπηγείων.

*του Σάββα Αθανασίου από mononews.gr

eep logo