ΕΕΝΜΑ: Δέκα υποτροφίες στον τομέα της ναυτιλίας

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαστή της ΑΕΝ, Μιχάλη Κλάψη

Δέκα υποτροφίες δόθηκαν από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης κατά την διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο 20άρχονος Μιχάλης Κλάψης από τους Λειψούς, τριτοετής σπουδαστής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, ο οποίος επέζησε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επέβαινε στο βαγόνι 3 της επιβατικής αμαξοστοιχίας και βοήθησε στη διάσωση πολλών επιβατών.

Το πρόγραμμα Υποτροφιών της ΕΕΝΜΑ δημιουργήθηκε το 2015. Κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών, έχουν δοθεί 60 υποτροφίες σε νέες και νέους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα της ναυτιλίας συνολικής αξίας 60.000 ευρώ. Φέτος δόθηκαν συνολικά 10 υποτροφίες.

«Η ναυτιλία οφείλει να στέκεται αρωγός στους νέους μας, παρέχοντάς τους τα εφόδια να ανοίξουν τα φτερά τους. Η πεποίθησή μας αυτή ενδυναμώθηκε από την στήριξη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλων Φορέων του κλάδου και με ικανοποίηση και χαρά προλογίζω την 8η κατά σειρά απονομή Υποτροφιών της ΕΕΝΜΑ.
Οι συνθήκες στην ναυτιλία μεταβάλλονται συνεχώς, υποχρεώνοντάς μας να αντιμετωπίζουμε καθημερινά νέες προκλήσεις και να προσαρμοζόμαστε με ταχύτητα στα νέα δεδομένα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Σημαντώνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης ανακοίνωσε και εκείνος τη χορήγηση υποτροφίας από την επόμενη χρονιά όπως και ο Νηογνώμονας INSB.

eep logo