Όμιλοι Βαρδινογιάννη και Grimaldi οι κύριοι υποψήφιοι για το Λιμάνι του Ηρακλείου


Τέλος Μαρτίου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών

Τέλος του μήνα και συγκεκριμένα η 31η Μαρτίου 2023 ορίστηκε η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για τους οκτώ της λίστας με τους ενδιαφερόμενους για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.).

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη του ειδικού συμβούλου, που θα αποτιμήσει το οικονομικό μέγεθος του ΟΛΗ. Παρ' όλα αυτά από τους οκτώ που συνεχίζουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι οι πρωταγωνιστές. Συγκεκριμένα, ο ένας είναι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη μέσω της ΣΕΚΑΒΙΝ και ο άλλος είναι ο Grimaldi Group, συμφερόντων του Emanuele Grimaldi. Υπενθυμίζεται ότι ο ναπολιτάνικος όμιλος κατέχει το 100% της ακτοπλοϊκής εταιρείας "Μινωικές Γραμμές".

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε οκτώ επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου".

Τα σχήματα είναι τα εξής:
1)Olete Limited,
2)Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A. – Μινωϊκές Γραμμές Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία,
3)Κοινοπραξία Portek International Private Limited – GPH Cruise Port Finance Ltd.,
4)Κοινοπραξία Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ – Attica Group,
5)Κοινοπραξία Γεκ Τερνα Α.Ε. – Aviareps Ελλας Α.Ε.,
6)Κοινοπραξία Σεκαβιν Α.Ε. – Goldenstep Shipping Limited,
7)Κοινοπραξία Τεκαλ Α.Ε. – JCC S.A.L.
8)ΟΛΘ Α.Ε.

maritimes.gr

 

eep logo