Στα χέρια του Γιώργου Προκοπίου -και επίσημα- τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Υπεγράφη σύμβαση μεταβίβασης την Τετάρτη 1η Μαρτίου

Στον Γιώργο Προκοπίου πέρασαν και επίσημα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανοίγοντας νέα σελίδα στη ναυπηγική βιομηχανία της Ελλάδας.

Η σύμβαση μεταβίβασης υπεγράφη μεταξύ του ειδικού διαχειριστή και του Έλληνα πλοιοκτήτη την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποζημιωθεί πλήρως κι έχουν λάβει πάνω από 120 εκατ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή αποζημιώθηκαν προνομιακά έναντι των άλλων πιστωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Προκοπίου έχει κάνει συνέντευξη στους εργαζόμενους - interview προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις.

«Ανάλογα με τις δουλειές που θα πάρουμε ως Ναυπηγείο θα προσλάβουμε και άλλους» ανέφερε στο newmoney.gr πριν από λίγες ημέρες στο περιθώριο εκδήλωσης.

«Δεν ζήτησα από την κυβέρνηση ούτε συμβάσεις ούτε επιδοτήσεις ούτε δανειοδοτήσεις. Ήθελα να κάνω κάτι για την πατρίδα» και προσέθεσε:

«Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν κτίσει κάποια πλοία και συντηρούν τα σκάφη επιφανείας τόσα χρόνια» και κατέληξε: «Η θάλασσα έχει χώρο για όλους.»

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιώργος Προκοπίου μιλώντας στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο Πειραιάς όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν οι πληροφορίες θέλουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να επαναλειτουργούν τον ερχόμενο Απρίλιο, ο Γιώργος Προκοπίου δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το χρονοδιάγραμμα. Είχε εκμυστηρευτεί τότε: «Όταν επισημοποιήθηκε ότι ήμουν ο πλειοδότης, ζήτησα να δω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία υπουργών της κυβέρνησης. Το μόνο που ζήτησα ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να τα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό».

Επίσης έχει δηλώσει: «Αγόρασα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γιατί με τσίγκλησε το όραμα να τα ξαναζωντανέψω και να εστιάσω στις νέες τεχνολογίες και στις νέες δυνατότητες. Να στηριχθούμε στα νέα παιδιά. Να μην δίνουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό για να φτιάχνουμε πλοία και την κρίσιμη στιγμή να βγάζουν τα ηλεκτρονικά τους από την πρίζα.Έχουμε τα πρωτιά στη ναυτιλία πρέπει αν αποκτήσουμε τα πρωτιά και στη ναυπηγική βιομηχανία».

newmoney.gr

 

eep logo