Κατασκευάζεται το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στην Κίνα

Το πρώτο εγχώριας κατασκευής μεγάλο κρουαζιερόπλοιο της Κίνας αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023, με πάνω από 91% της κατασκευής να έχει ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσε το γραφείο διαχείρισης της πιλοτικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών στην Κίνα (Σαγκάη) σε συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν.

Σύμφωνα με την China State Shipbuilding Corporation, τη μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία της χώρας, το ιστορικό του κρουαζιερόπλοιου, οι εργασίες εσωτερικών χώρων και οι εργασίες συντονισμού προχωρούν ταυτόχρονα, ενώ η ναυπηγική εταιρεία ξεκινά επίσης την κατασκευή του δεύτερου εγχώριας κατασκευής μεγάλου κρουαζιερόπλοιου, το οποίο ξεκίνησε το Αύγουστο του 2022.

Επίσης σε συνέδριο του κλάδου, οι αρχές της Σαγκάης δημοσίευσαν ένα σχέδιο ανάπτυξης της βιομηχανίας κρουαζιέρας για την περιοχή Waigaoqiao, το οποίο αποτελείται από 20 ευνοϊκά μέτρα που σχετίζονται με την προώθηση της καινοτομίας, την προσέλκυση ταλέντων και τη δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Γενικότερα, η Σαγκάη στοχεύει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα σύμπλεγμα βιομηχανίας κρουαζιέρας παγκόσμιας κλάσης που θα διαθέτει ένα βελτιωμένο βιομηχανικό σύστημα, κορυφαία στον κόσμο κατασκευή υψηλής τεχνολογίας και συγκεντρωμένους πόρους κατανάλωσης έως το 2035, με βάση το σχέδιο.

"Στο μέλλον, θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη σχετική βιομηχανική αλυσίδα και θα επιταχύνουμε τη συγκέντρωση των εταιρικών κεντρικών γραφείων και των τομέων της ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων και της λειτουργίας κρουαζιερόπλοιων", δήλωσε από την πλευρά του ο Zhao Feng, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έκλεισε το 2022 με εντυπωσιακές επιδόσεις στον ναυπηγικό τομέα και διατήρησε το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς για 13η συνεχή χρονιά, με έξι εταιρείες να κατατάσσονται μεταξύ των 10 κορυφαίων ναυπηγικών επιχειρήσεων στον κόσμο.

maritimes.gr

 

eep logo