Και επίσημα Γενικός Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής ο Χρ. Λαμπρίδης

yen plagia
Όπως πρώτο το Portnet.gr είχε γράψει στα παραλιακά από την περασμένη Παρασκευή, ο Χρήστος Λαμπρίδης, πρώην Διευθυντής του γραφείου του υπ.Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
Από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώθηκε ότι «ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, την παραίτησή του στον Υπουργό, ο οποίος την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε, για τη μέχρι τώρα συνεργασία του.
Τα καθήκοντα του νέου Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, υπάλληλος από το 2003 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προσληφθείς με διαδικασία υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, στέλεχος με ευθύνη σε θέματα λιμενικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων στους λιμένες.
O Χρήστος Λαμπρίδης γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά. Είναι οικονομολόγος, Διδάκτορας Λιμενικής Οικονομίας και Διοίκησης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό και στην Πολιτική των Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne στη Μεγάλη Βρετανία. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο αντικείμενο της Λιμενικής Οικονομίας και Διοίκησης στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά».
Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος - μελετητής σε εταιρείες συμβούλων, ενώ έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά σε μελέτες με αντικείμενο τις μεταφορές. Έχει διδάξει Οργάνωση και Διοίκηση Λιμένων και Οικονομική των Μεταφορών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει ασχοληθεί με θέματα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα των λιμένων. Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στα θέματα της Διοίκησης Ποιότητας στους λιμένες και της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Πολιτικής, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε Διευθυντής του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Το 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

eep logo