Ακυρώνονται κρουαζιέρες στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας

aida stella

Αναπροσαρμόζει τα δρομολόγιά της για το 2016 στην Ευρώπη ο γερμανικός κολοσσός κρουαζιέρας AIDA εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια υπηκόων ξένων χωρών στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία στις 29 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε το πλοίο AIDA Stella να αποσυρθεί για λόγους ασφαλείας από την ανατολική Μεσόγειο αλλάζοντας δρομολόγιο.

Αφορμή για την απόφαση αυτή της εταιρείας υπήρξαν τα αιτήματα πελατών της οι οποίοι εξέφρασαν έντονη ανησυχία έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 12ης Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη που είχαν σαν αποτέλεσμα 11 Γερμανοί πολίτες να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το AIDA Stella θα πραγματοποιούσε φέτος το καλοκαίρι κρουαζιέρα διάρκειας μίας εβδομάδας φτάνοντας μέχρι το θέρετρο της Αττάλειας, με στάσεις στη Λεμεσό, τη Χάιφα, τη Σαντορίνη και την περιοχή «Μαρμαρίς» της Τουρκίας.

Το AIDA Aura θα πραγματοποιήσει διαδρομές στη βόρεια Ευρώπη αποπλέοντας από λιμάνι της Γερμανίας ενώ το ακριβές δρομολόγιο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Εξάλλου, η εταιρεία Crystal Cruises ανακοίνωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι το πλοίο Crystal Symphony δεν θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες στάσεις σε Κωνσταντινούπολη και Κουσάντασι για τα δύο επόμενα ταξίδια για λόγους ασφαλείας.

kathimerini.gr

ETEKA_Desktop

eep logo