Βουλγαρία: Το Πολεμικό Ναυτικό κατέστρεψε νάρκη θαλάσσης σε ακτή της Μαύρης Θάλασσας

Πιθανότατα τοποθετήθηκε με την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Βουλγαρίας πραγματοποίησε σήμερα ελεγχόμενη έκρηξη νάρκης θαλάσσης που είχε παρασυρθεί κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Νάρκες άρχισαν να επιπλέουν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ειδικές ομάδες υποβρυχίων αποστολών στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία εξουδετερώνουν όσες νάρκες παρασύρονται στα χωρικά τους ύδατα.

Το βουλγαρικό υπουργείο ανέφερε ότι το Πολεμικό Ναυτικό ειδοποιήθηκε νωρίς σήμερα για ένα πλωτό αντικείμενο που έμοιαζε πολύ με νάρκη θαλάσσης, περίπου 200 μέτρα από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο χωριό Τουλένοβο στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Η νάρκη, που ταυτοποιήθηκε ότι ήταν τύπου «YaM», τοποθετημένη σε θέση μάχης, καταστράφηκε από ειδική ομάδα υποβρυχίων αποστολών αργότερα μέσα στην ημέρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Από την έναρξη του πολέμου, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία έχουν καταστρέψει περίπου 40 νάρκες στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

eep logo