Η Δ.Ν.Ε. για την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΠ.ΑΕ

limani peiraia alli opsi

Επ’ ευκαιρία της τελικής συμφωνίας με την Cosco Group (Hong Kong) Ltd, για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ.ΑΕ στα πλαίσια διεθνούς διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του λιμένος από το ΤΑΙΠΕΔ, η Διοίκηση της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ικανοποίησή της, καθ’ όσον οι θέσεις που από μακρού χρόνου είχε δημοσιοποιήσει για διαχείριση του λιμένος από ιδιώτη επενδυτή παγκόσμιας εμβέλειας, γίνονται πραγματικότητα.

Ευελπιστούμε ότι τα περαιτέρω προβλεπόμενα στάδια της διαδικασίας δεν θα χρονοτριβήσουν, προκειμένου ο πρώτος λιμένας της Χώρας να αναπτυχθεί ως κύριο hub port και πύλη εισόδου - εξόδου της Ν.Α. Ευρώπης, αξιοποιώντας την γεωγραφική μας θέση σε αναπτυξιακό επενδυτικό πλεονέκτημα.

Πέραν των ανωτέρω, ευελπιστούμε ότι η υλοποίηση των προγραμματιζομένων από τον τελικό πλειοδότη έργων υποδομής εκτός από το Container Terminal και στους τομείς των Car Terminal της Κρουαζιέρας, καθώς επίσης και στους σημαντικούς τομείς της ακτοπλοΐας και ναυπηγοεπισκευής, θα προσδώσει νέα δυναμική στο λιμάνι του Πειραιά και θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά του εν μέσω των διεθνών δυσμενών οικονομικών συγκυριών.

Η ανάπτυξη παρόμοιων δραστηριοτήτων του λιμένα ευνοεί όπως είναι γνωστό πολλές άλλες παράπλευρες επιχειρήσεις που αναπτύσσονται παράλληλα και ανοίγονται νέες θέσεις εργασίας.

Η ωφέλεια από αυτή την μεγάλη αναπτυξιακή, επενδυτική δραστηριότητα που αναμένεται από τον πλειοδότη, θα δώσει νέα πνοή τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στη Εθνική οικονομία γενικότερα κάτι που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

 

eep logo