Θρίλερ με κρουαζιερόπλοιο : τρικυμία ή τρομοκρατία;

cruiseship coming

Ενώ τα Χανιά «πλημμύρισαν» από τους 4.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο ενώ βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ, κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, το θρίλερ για το τι πραγματικά συμβαίνει και επιβλήθηκε η αλλαγή της πορείας του παραμένει.

Το πλοίο που είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε στη Σούδα, λόγω ενός έκτακτου περιστατικού που σχετίζεται περισσότερο με τις κακές καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν στο πλοίο να ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανωλικάκης, όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα haniotika-nea.gr. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Λιμενικό ταμείο είχε ενημερωθεί σχετικά από προχθές το βράδυ ενώ η έλευση του οριστικοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Το κρουαζιερόπλοιο ιταλικών συμφερόντων, θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.
Στο κρουζιερόπλοιο μεταβαίνουν 3.396 άτομα και 1.959 άτομα προσωπικό.
Οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνθηκαν με λεωφορεία προς την Δημοτική Αγορά και από εκεί στην Παλιά Πόλη και το Ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται vima, το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή και ότι υπάρχει παγίδευση χώρου του με εκρηκτικά, γι΄αυτό και ελλιμενίστηκε για λόγους ασφαλείας,προκειμένου να εξετασθεί από ελεγκτές διεθνούς ναυτιλιακού φορέα αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους. Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν ακόμη πληροφορίες για επιβίβαση ύποπτων ατόμων στους προηγούμενους ελλιμενισμούς του που ήταν, εκτός της Χάιφας, η Γένοβα, η Ρώμη, το Κατάκωλο, ο Πειραιάς και η Ρόδος. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού.
Ωστόσο, τις πληροφορίες αυτές διεύψεσε ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός, καθώς όπως ανέφερε στα ”Χ.Ν.” η υπηρεσία δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και ούτε κλήθηκε να προβεί σε έλεγχο του κρουαζιερόπλοιου. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας συναγερμός για τέτοιο θέμα » σημείωσε ο Λιμενάρχης. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Λιμενικό ενημερώθηκε μόνο για τον θάνατο ενός επιβαίνονται πιθανόν από παθολογικά αίτια, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία.

 

 

 

eep logo