Τάνκερ πέρασε τον τουρκικό έλεγχο με ρωσικό ασφαλιστήριο

Παρά την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών από τις αρχές

Μια επιστολή που δόθηκε από τη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Ingosstrakh επέτρεψε στο πρώτο πετρελαιοφόρο να πλεύσει στα τουρκικά ύδατα μετά την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με έγγραφο.

Αυτό οδήγησε ήδη τουλάχιστον 20 πετρελαιοφόρα να συνωστιστούν στα τουρκικά στενά καθώς δεν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα.

Οι τουρκικές αρχές εισήγαγαν νέες απαιτήσεις, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις οποίες κάθε πλοίο πρέπει να έχει ασφαλιστική κάλυψη για όλες τις περιπτώσεις όταν ταξιδεύει στα τουρκικά ύδατα ή όταν καταπλέει σε λιμάνια.

Η Ingosstrakh παρείχε τις απαιτήσεις για το δεξαμενόπλοιο Vladimir Tikhonov με σημαία Λιβερίας, οι οποίες περιελάμβαναν ασφάλιση για κινδύνους ρύπανσης καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα τουρκικά ύδατα, σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε στις αρχές στις 29 Νοεμβρίου από την ασφαλίστρια εταιρεία και περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Οι κορυφαίες δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες πλοίων στον κόσμο λένε ότι δεν είναι σε θέση να παρέχουν κάλυψη για όλες τις περιστάσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να φέρουν ευθύνη για πληρωμές εάν, για παράδειγμα, υπάρχουν παραβιάσεις των κυρώσεων με το φορτίο ενός πλοίου.

To Βλαντιμίρ Τιχόνοφ ολοκλήρωσε την πλεύση μέσω του Βοσπόρου στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

liberal.gr