Αριστείδης Αλαφούζος: Aναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Okeanis Eco Tankers

Αντικαθιστά τον πατέρα του, Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος παραιτήθηκε από chief operating officer για να αντικαταστήσει τον πατέρα του Ιωάννη Αλαφούζο ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Okeanis Eco Tankers.

Ο Αλαφούζος ο νεώτερος θα γίνει πρόεδρος της εισηγμένης στο Όσλο εταιρείας.

Στα πλαίσια των διοικητικών αλλαγών της εταιρείας, ο Ηρακλής Σμπαρούνης, πρώην chief financial officer στην TMS Shipping, εντάσσεται στην εταιρεία ως chief financial officer και θα βρίσκεται δίπλα στον Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του Chief Development Officer.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος σχολίασε: «Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της ΟΕΤ, χτίζουμε μια εταιρεία δεξαμενόπλοιων υψηλών επιδόσεων σε μια περίοδο υψηλής αστάθειας και κατά καιρούς έντονα αντίξοες συνθήκες της αγοράς. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όσα έχουμε πετύχει και νιώθω πολύ ταπεινότητα από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το διοικητικό συμβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι τα χρόνια μου ως chief operating officer μου δίδαξαν ανεκτίμητα μαθήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσω για λογαριασμό της εταιρείας και των μετόχων μας. Αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή για την OET και ανυπομονώ να βοηθήσω να καθοδηγήσουμε την Εταιρεία μας στο μελλοντικό της ταξίδι.»

Ο στόλος της OET σήμερα αποτελείται από έξι suezmaxes και οκτώ VLCC.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ