Η "άνοιξη" των Ναυπηγείων της Ελευσίνας

Ολοκληρώνεται η διαδικασία εξυγίανσης

Επιβεβαιώνεται το καλύτερο σενάριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως αυτό εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα, καθώς ορίστηκε δικάσιμος για τις 15 Φεβρουαρίου του 2023, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η εξέλιξη αυτή συνάδει με τις προβλέψεις του Π. Ξενοκώστα για την επικύρωση της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο την άνοιξη του 2023 και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο που θα φέρει τα Ναυπηγεία σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Ναυπηγείου το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων που το βαραίνουν, υποχρεώσεις που συνολικά σήμερα ανέρχονται στα επίπεδα των 450 εκατομμυρίων. Ήδη δε, ειδική ομάδα της ΟΝΕΧ έχει ξεκινήσει τις ενέργειες αποτύπωσης της κατάστασης και προετοιμασίας της επανεκκίνησης των Ναυπηγείων μέσω των αναγκαίων βελτιώσεων και εκσυγχρονισμού. Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται άμεση επένδυση 100 εκατ. δολαρίων, διασφάλιση των 600 υπαρχουσών θέσεων εργασίας και δημιουργία άλλων 1.400 σε ορίζοντα τριετίας.

Το σημαντικό όμως που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής είναι ότι έχει καταρτιστεί και πλήρες χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων των εργαζομένων που ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει ότι έως τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει αποδοθεί στους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν 1,2 εκατ. ευρώ ή 2.000 ευρώ έκαστος τα Χριστούγεννα, που φαντάζει σαν Χριστουγεννιάτικος μποναμάς μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, και με βάση τον σχεδιασμό, το Δώρο του Πάσχα θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη.

liberal.gr