Το πρώτο πλοίο μπήκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της νέας εποχής

Είναι ιδιοκτησίας Πέτρου Παππά 

Ακόμα δεν άλλαξαν επίσημα σελίδα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπό την ΟΝΕΧ και ήδη το πρώτο πλοίο κατέπλευσε στον ντόκο. Πρόκειται για το φορτηγό supramax, της Star Bulk, το Star Cleo μεταφορικής ικανότητας, χωρητικότητας 56.582 dwt ναυπηγήσεως του 2013.


Ο Πέτρος Παππάς που ηγείται της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας με στόλο από φορτηγά πλοία, 128 συνολικά, κάνει την αρχή. Όπως σχολίαζαν στελέχη της εταιρείας που επιθεώρησαν το ναυπηγείο για να διαπιστώσουν αν μπορεί να πάει το πλοίο για επισκευή «ήταν κρίμα να έχουμε στην Ελλάδα τέτοιες εγκαταστάσεις, να μένουν ανεκμετάλλευτες και να πηγαίνουμε στην Τουρκία».

Ο Πέτρος Παππάς είναι από τους ισχυρότερους Έλληνες εφοπλιστές παγκοσμίως. Αύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένη να γίνει μία εκδήλωση στα Ναυπηγεία για την υποδοχή του πρώτου πλοίου της νέας εποχής, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.


Όπως έχει επισημάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξηροκώστας «πάμε να λειτουργήσουμε ένα ναυπηγείο στο οποίο να μπορούμε να κάνουμε επισκευές σε τουλάχιστον 200 πλοία της εμπορικής ναυτιλίας, τον χρόνο, όλων των τύπων και με στόχευση στα ενεργειακά πλοία», ενώ τόνισε ότι τα ναυπηγεία θα είναι έτοιμα για να επαναλειτουργήσουν Ιούνιο με Αύγουστο του 2023:


«Το σχέδιο λέει ότι γύρω στην άνοιξη θα βγει η δικαστική απόφαση που αφορά την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης των ναυπηγείων και μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δουλειά, να λειτουργήσουμε το ναυπηγείο. Έχουν συμφωνήσει όλοι οι πιστωτές, Δημόσιο, Εφορία, ΕΦΚΑ, οι τράπεζες, και όλοι οι εργαζόμενοι».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

eep logo