ΟΜΥΛΕ : Να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός

omyle

Για «φαρσοκωμωδία» του ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα του Ο.Λ.Π., που ξεπερνά κάθε όριο, κάνει λόγο η ΟΜΥΛΕ, η οποία καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες.
Στην ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει: «Η σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ όπου ανακοινώνει την ύπαρξη μιας προσφοράς (ουσιαστικά καμίας) για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π, χωρίς να ανακοινώνει το ύψος της προσφοράς, ούτε το αποτέλεσμα των δυο αποτιμήσεων, αποτελεί μνημείο ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ απομυθοποιεί κάθε έννοια διεθνούς διαγωνισμού και επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, το τέλειο πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα.

Η πληθώρα προσφορών, μετατράπηκε σε μια (;) αυτή της Cosco και αυτό ήταν προδιαγραμμένο αφού ήδη η Cosco κατέχει το «φιλέτο» του Λιμανιού το Terminal Container στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Η μη ανακοίνωση του ύψους της οικονομικής προσφοράς και η αναζήτηση νέας βελτιωμένης πρότασης, αποτελεί γελοιότητα που δεν αντέχει σε καμία κριτική.

Αντί άλλης απάντησης στο ΤΑΙΠΕΔ, παραθέτουμε την δήλωση του Πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα στη Βουλή, στις 17/3/2015 ο οποίος είπε: «Το γεγονός πως οι διαγωνισμοί έχουν μόνο ένα διαγωνιζόμενο, είναι κάτι που δείχνει πως κάτι δεν γίνεται σωστά». Είναι πλέον φανερό, ότι η φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται στο θέμα του ΟΛΠ πρέπει να σταματήσει.

Καλούμε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει την ευθύνη, να σταματήσει τον εκφυλισμό κάθε ίχνους διαφάνειας, να αποτρέψει το οικονομικό και πολιτικό ξεπούλημα και να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.

Οι εργαζόμενοι, δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση αυτής της περιπέτειας που οδηγεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας, στην διάλυση σε βάρος των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, της ανάπτυξης και της Εθνικής οικονομίας».

eep logo