Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο ανοιχτά των Χανίων

thalassotaraxi limani• Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή

• Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή Κολυμπάρι

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Λιμενικό Σώμα, καθώς φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά των Χανίων, στην θαλάσσια περιοχή Κολυμπάρι. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Mare με σημαία Αγίου Βικεντίου. Νωρίτερα, ο πλοίαρχός είχε προχωρήσει σε δήλωση εγκατάλειψης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο έχει 6μελές πλήρωμα (τέσσερις τούρκοι, 1 γεωργιανός και ένας αζέρος) και εκτελούσε δρομολόγιο από Τουρκία προς Τυνησία μεταφέροντας διάφορα αντικείμενα.
Ο καπετάνιος του πλοίου, τούρκος υπήκοος, αν και βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή - όπως λένε πληροφορίες περίπου μισό μίλι - ζήτησε την παροχή βοήθειας.

Άμεσα δόθηκε εντολή να σπεύσει ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς λόγω των πολύ δυνατών ανέμων δεν είναι εφικτό να πάει πλωτό του Λιμενικού. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα Χανιά

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο Ομαλού, καθώς και προς τα Σφακιά στις θέσεις Κράπη και Ίμπρος.

Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές στο δυτικό τμήμα της πόλης των Χανίων, καθώς οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ τα συνεργεία της επιχείρησης έπιασαν αμέσως δουλειά και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

από tovima.gr

Pin It