Συγχαρητήρια Πλακιωτάκη στο Λιμενικό

limeniko metanastes fouskoto

Tο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας επισκέφθηκε το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο αρχηγός της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τους τομέαρχες Εξωτερικών και Ναυτιλίας, Γιώργο Κουμουτσάκο και Νότη Μηταράκη.

Τον κ. Πλακιωτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του ΛΣ για τον τρόπο λειτουργίας του στη διαχείριση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. «Εδώ χτυπά η καρδιά του υπουργείου Ναυτιλίας καθώς το Λιμενικό, σε συνεργασία και με τα άλλα Σώματα, θα πρέπει να διαχειριστεί περιστατικά έρευνας και διάσωσης που δεν έχουν ωράριο και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», ανέφερε ο αρχηγός του ΛΣ, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση του κ. Πλακιωτάκη εάν έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές, απάντησε: «Είναι μειούμενες λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών».

Αξιωματικοί από τον θάλαμο επιχειρήσεων έδειξαν στον κ. Πλακιωτάκη συγκεκριμένο συμβάν που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στη Λέσβο, στην περιοχή Συκαμιά και στο αεροδρόμιο, όπου δίνονταν στοιχεία από το κέντρο διαχείρισης για 1.353 μετανάστες.

Όπως τόνισαν οι αξιωματικοί «τα στοιχεία αυτά, αφού διασταυρωθούν, καταχωρούνται στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων και η κάθε χώρα της ΕΕ μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά». Ακόμη, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι το 50% και άνω των μεταναστών είναι πρόσφυγες από τη Συρία και πρόσθεσε πως το 2015 ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας διαχειρίστηκε τουλάχιστον 5.000 περιστατικά που είχαν σχέση με διάσωση μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, μαζί με συνάδελφους βουλευτές, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και ενημερωθήκαμε από τον αρχηγό του Λιμενικού στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου για τη διαδικασία διάσωσης ανθρωπίνων ζωών, αλλά και τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και για το καθημερινό έργο που επιτελούν τα στελέχη, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες» τόνισε, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Από πλευράς της ΝΔ θέλουμε να συγχαρούμε τα στελέχη του Λιμενικού για το έργο τους και τη φιλοτιμία τους, και να εξάρουμε σε αυτό το σημείο και την καθημερινή τους προσπάθεια στον αγώνα που δίνουν και το μήνυμα που στέλνουν στους ισχυρούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, για τι σημαίνει ανθρωπισμός, τι σημαίνει κοινωνική προσφορά, τι σημαίνει πραγματικά η διαφορά τού να είσαι Έλληνας» υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης. «Σε αυτή την προσπάθεια, όλοι οι Έλληνες πρέπει να σταθούμε αρωγοί, και επίσης αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι ναυτικοί μας, που δίνουν και αυτοί καθημερινό αγώνα, να τους ευχηθώ από καρδιάς να έχουμε μία ήρεμη και δημιουργική χρονιά και πάντα να ταξιδεύουν σε ήρεμες θάλασσες» συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

eep logo