Η PwC Ελλάδας δημιουργεί Κέντρο Ναυτιλιακής Βιωσιμότητας

naftilia ploio front

Σε συνεργασία με την ομάδα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον κλάδο της Ναυτιλίας της PwC, το Κέντρο θα παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες υπηρεσίες για την καλύτερη παρακολούθηση των επιδόσεων του στόλου τους.

Η PwC Ελλάδας παρουσιάζει μια νέα ομάδα που εξειδικεύεται στην αειφόρο επιχειρηματικότητα στον κλάδο της ναυτιλίας, το Κέντρο Ναυτιλιακής Βιωσιμότητας και Διαχείρισης Κλιματικής Αλλαγής. Την ομάδα ηγείται η Έλενα Αθουσάκη, καταξιωμένη σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αειφορίας στον κλάδο της ναυτιλίας.

Σε συνεργασία με την ομάδα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον κλάδο της Ναυτιλίας της PwC, το Κέντρο θα παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες υπηρεσίες για την καλύτερη παρακολούθηση των επιδόσεων του στόλου τους και τη συμμόρφωσή τους στις νέες νομικές απαιτήσεις της ΕΕ για την παρακολούθηση, υποβολή εκθέσεων και επαλήθευση (MRV) των εκπομπών CO2 από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Ο νέος Κανονισμός της ΕΕ, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2015, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου σε επίπεδο ΕΕ συστήματος παρακολούθησης, υποβολής εκθέσεων και επαλήθευσης (MRV) των εκπομπών των μεγάλων πλοίων που χρησιμοποιούν τα λιμάνια της ΕΕ, αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη ρύθμιση της μείωσης των εκπομπών CO2 από τον ναυτιλιακό κλάδο.

«Προσδοκώντας μελλοντικά τα στάδια κατανόησης και προετοιμασίας που θα προηγηθούν του πρώτου κύκλου υποβολής εκθέσεων στο σύστημα MRV για τον κλάδο της ναυτιλίας (Ιανουάριος 2018), η εταιρεία μας έχει συγκροτήσει μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών για την παροχή υποστήριξης ναυτιλιακών εταιρειών πριν και μετά την εφαρμογή του.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την Έλενα Αθουσάκη και την υπόλοιπη ομάδα, για να ηγηθούν αυτής της πρωτοβουλίας», δήλωσε ο Σωκράτης Λεπτός-Μπούρτζη, Επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας και Λιμένων του παγκόσμιου δικτύου της PwC.

Σημειώνουμε ότι αυτή την περίοδο η PwC υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσαρμογή του συστήματος MRV για τον ναυτιλιακό κλάδο, και το Κέντρο Ναυτιλιακής Βιωσιμότητας και Διαχείρισης Κλιματικής Αλλαγής θα παρέχει επιπλέον υποστήριξη στην ομάδα του έργου. Οι απαιτήσεις που θα ισχύουν για τα συστήματα MRV της ΕΕ αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2016.

Η Έλενα Αθουσάκη, Επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακής Βιωσιμότητας και Διαχείρισης Κλιματικής Αλλαγής της PwC Ελλάδας, δήλωσε: «Με την πολύχρονη πείρα μας σε θέματα εκπομπών CO2 στον κλάδο της ναυτιλίας, την εμπειρία μας από τη δημιουργία του συστήματος MRV της ΕΕ για τον ναυτιλιακό κλάδο, καθώς και τις γνώσεις και την εμπειρία των επαγγελματιών του παγκόσμιου δικτύου της PwC σε αντίστοιχα συστήματα MRV, η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες με ολιστικό τρόπο να επιτύχουν μια καλύτερη διαχείριση της ενεργειακής αποδοτικότητας του στόλου τους και ταυτόχρονα συμμόρφωση στο νέο πλαίσιο πολιτικής».

euro2day.gr

Pin It

menoumespiti