ΚΚΕ: Διάβημα στην Επίτροπο Μεταφορών για την άμεση απελευθέρωση των πληρωμάτων στο Ιράν

Από τους ευρωβουλευτές Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου

Διάβημα στην Επίτροπο Μεταφορών για την άμεση απελευθέρωση από τις ιρανικές αρχές των πληρωμάτων των δεξαμενόπλοιων «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» από το ιρανικό λιμάνι «Bandar Abbas».

Διάβημα στην Επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean πραγματοποίησαν με επιστολή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των εγκλωβισμένων ναυτεργατών από το ιρανικό λιμάνι «Bandar Abbas», στο οποίο κρατούνται τα δεξαμενόπλοια «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» από τις ιρανικές αρχές και την ασφαλή επιστροφή στις οικογένειές τους.

Στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπογράμμισαν επίσης τον επείγοντα χαρακτήρα των αιτημάτων αυτών δεδομένου ότι τα πληρώματα, μεταξύ των οποίων 10 Έλληνες και ένας Κύπριος, ακόμη και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.

Τόνισαν, ακόμη, τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και των ΗΠΑ για την εμπλοκή της χώρας μας όπως και άλλων χωρών στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Ιράν.

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo