Silversea Cruises: Κρουαζιέρα με επιστημονικό περιεχόμενο στην Ανταρκτική

Η Silversea Cruises, έχει ορίσει σειρά ειδικών εμπειρογνωμόνων για το εναρκτήριο ταξίδι του νέου πλοίου Silver Endeavour, του πιο πολυτελούς πλοίου αποστολής στον κόσμο. Αναχωρώντας από το King George Island στις 21 Νοεμβρίου 2022, το Silver Endeavor θα φιλοξενήσει ειδικευμένους ιστορικούς, θαλάσσιους βιολόγους, ανθρωπολόγους, φυσιοδίφες, κινηματογραφιστές κ.α. στο παρθενικό του ταξίδι, εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες των επισκεπτών με ενημερωτικές διαλέξεις, εργαστήρια και εκδρομές καθώς θα ταξιδεύουν βαθιά στη Λευκή Ήπειρο.

«Το πιο πολυτελές σκάφος αποστολής στον κόσμο, το Silver Endeavor διευρύνει την πολική προσφορά της Silversea - την πιο ποικιλόμορφη κρουαζιέρα υπερπολυτελών εκδρομών - για να προσφέρει ολοκαίνουργιες εμπειρίες για τους επισκέπτες», δήλωσε ο Conrad Combrink. «Σηματοδοτώντας το 78ο ταξίδι μου στην ήπειρο, είμαι ενθουσιασμένος που συνοδεύω τους καλεσμένους μας καθώς πετάμε σε μια αποκλειστική, επιμελημένη από τη Silversea, ναυλωμένη πτήση της DAP Antarctic Airways απευθείας στην Ανταρκτική, ξεκινώντας  με το Silver Endeavour από το King George Island, προτού περάσουμε επτά ημέρες ανακαλύπτοντας τον παγωμένο κόσμο. Η κορυφαία ομάδα αποστολής μας θα σχεδιάσει μια εξαιρετική σειρά εμπειριών για να παρουσιάσει τα καλύτερα παγωμένα τοπία και τη μαγευτική άγρια ζωή της ηπείρου κατά την εναρκτήρια σεζόν του Silver Endeavour, ενώ ο Captain Niklas Peterstam και το πλήρωμά του θα εξασφαλίσουν εξαιρετική εξυπηρέτηση καθ' όλη τη διάρκεια του πλου από τον Σεπτέμβριο του 2021.»

Για το εναρκτήριο ταξίδι του Silver Endeavour, οι επισκέπτες της Silversea θα πετάξουν απευθείας στην Ανταρκτική μέσω της Antarctica Bridge, με την προσφορά fly-cruise της γραμμής κρουαζιέρας, για να επιβιβαστούν στο πλοίο στο King George Island στις 21 Νοεμβρίου 2022. Μερικοί από τους προορισμούς που μπορεί να φτάσουν οι επισκέπτες περιλαμβάνουν το Antarctic Sound, όπου οι ταξιδιώτες θα παρατηρήσουν πανύψηλους σχηματισμούς πάγου καθώς πλησιάζουν στο βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής Χερσονήσου. Θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το τοπίο, με πεζοπορικές εκδρομές, περιηγήσεις με Zodiac και καγιάκ, με την ομάδα της αποστολής. Θα περάσουν μέρες εξερευνώντας τη χερσόνησο της Ανταρκτικής, με παρατήρηση τεράστιων αποικιών πιγκουίνων και άλλων ειδών άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων φαλαινών, διαφόρων άλλων ειδών πτηνών και φώκιες. Ακολουθώντας τα χνάρια των διάσημων εξερευνητών, η Silversea σχεδιάζει να επισκεφθεί τα Νησιά Σέτλαντ, πριν επιστρέψει στο King George Island, όπου οι επισκέπτες θα επιβιβαστούν στην πτήση της επιστροφής στην Punta Arenas.

Ο Niklas Peterstam, καπετάνιος στο Silver Endeavour από τον Σεπτέμβριο του 2021, θα καλωσορίσει τους επισκέπτες ως πλοίαρχος του πλοίου για την περίοδο των εγκαινίων, μαζί με τους Ανώτερους Αξιωματικούς του και ένα έμπειρο πλήρωμα. Ενισχύοντας την ηγετική θέση της Silversea στους προορισμούς, η κορυφαία ομάδα αποστολής της γραμμής κρουαζιέρας θα εμπλουτίσει το ταξίδι με επίκαιρα εργαστήρια, διαλέξεις και ξεναγήσεις.

Με επικεφαλής την αρχηγό της αποστολής Marieke Egan, η ομάδα θα επιβιβαστεί στο πλοίο πριν από το παρθενικό της ταξίδι και θα παραμείνει στο πλοίο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας σεζόν της Ανταρκτικής. Εκτός από την παρουσία του στελέχους της Silversea, Conrad Combrink, οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στην εναρκτήρια διαδρομή του Silver Endeavour θα απολαύσουν επίσης διαλέξεις για τον Ernest Shackleton και το HMS Endeavour από τον Nicholas Crane, τον πρώην Πρόεδρο της Royal Geographical Society.