Συνάντηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ με τον πρέσβη του Ιράν

Ζητούν άμεση απελευθέρωση των εγκλωβισμένων ναυτεργατών από το λιμάνι «Bandar Abbas»

Συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν για την άμεση απελευθέρωση των εγκλωβισμένων ναυτεργατών από το λιμάνι «Bandar Abbas» του Ιράν, στο οποίο κρατούνται τα δεξαμενόπλοια «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» από τις ιρανικές αρχές.

Με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν στον κ. πρέσβη το επείγον αίτημα απεγκλωβισμού και άμεσου, ασφαλούς επαναπατρισμού του 24μελούς πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Prudent Warrior» και του 25μελούς πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon», συνολικά 49 ναυτεργατών εκ των οποίων 10 Έλληνες, 1 Κύπριος, που από 27 Μάη 2022 είναι εγκλωβισμένοι στο ιρανικό λιμάνι «Bandar Abbas», όπου κρατούνται τα δύο πλοία.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ μεταφέροντας την αγωνία των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, αναφέρθηκαν στις οδυνηρές συνέπειες που έχει προκαλέσει στα πληρώματα των πλοίων ο πολύμηνος εγκλωβισμός, έθεσαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ορισμένα μέλη των πληρωμάτων και τόνισαν την επείγουσα ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ζήτησαν, επίσης, να εξασφαλιστεί η άμεση επικοινωνία των ναυτεργατών με το δικηγόρο τους.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες ανάδειξης της κατεπείγουσας ανάγκης η ελληνική κυβέρνηση και οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, καθώς επίσης και οι ιρανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επαναπατριστούν άμεσα και με ασφάλεια οι ναυτεργάτες.