Aπέπλευσε το πλοίο «Νήσος Ρόδος» από τη Σύρο

nisos rodos

Το βράδυ της Δευτέρας στις 10 απέπλευσε τελικά από τη Σύρο για Χίο και Μυτιλήνη, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που παρουσίασε δύο φορές μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Το πλοίο αποκατέστησε το πρόβλημα και αφού έλαβε πιστοποιητικό από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του.
Από τους 314 επιβάτες του πλοίου, οι 186 με προορισμό τη Σάμο είχαν επιβιβαστεί, στις 20:15, στο πλοίο "Νήσος Μύκονος". Οι υπόλοιποι για Χίο και Μυτιλήνη συνέχισαν το ταξίδι τους με το πλοίο "Νήσος Ρόδος".
Η περιπέτεια ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής, όταν το "Νήσος Ρόδος" με 314 επιβάτες, 44 ΙΧ αυτοκίνητα, δύο δίκυκλα και έντεκα φορτηγά αναχώρησε στις 22:00 από Πειραιά με προορισμό Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη. Ενώ βρισκόταν στη ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι για αποκατάστασή του προβλήματος.
Στις 03:52 τα ξημερώματα αναχώρησε εκ νέου από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σύρου παρουσίασε εκ νέου μηχανική βλάβη στην ίδια μηχανή, με αποτέλεσμα να προσεγγίσει εκτάκτως το λιμάνι του νησιού.
Στο πλοίο είχε απαγορευτεί ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.

newsbomb.gr

eep logo