Αναχώρησαν σήμερα άλλα τρία πλοία με σιτηρά από Οδησσό και Τσορνομόρσκ

Τρία πλοία φορτωμένα με σιτηρά έφυγαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας, ανέφεραν την Παρασκευή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αλλά και το πρακτορείο Reuters.Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο συγκεντρώνει ρωσικό, ουκρανικό, τουρκικό και προσωπικό του ΟΗΕ, ανέφερε ότι δύο πλοία αναχώρησαν από το Τσορνομόρσκ και ένα από την Οδησσό.

Τα τρία πλοία που μεταφέρουν συνολικά περίπου 58.000 τόνους καλαμποκιού έχουν λάβει άδεια να αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Ουκρανίας ως μέρος της συμφωνίας για την εξαγωγή των σιτηρών.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στο Twitter πως το Navistar με σημαία Παναμά, που μετέφερε 33.000 τόνους καλαμποκιού και πήγαινε από την Ουκρανία στην Ιρλανδία, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού. Το πλοίο θα επιθεωρηθεί από το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης.

Το δεύτερο πλοίο, το Rojen με σημαία Μάλτας, που μετέφερε 13.000 τόνους καλαμποκιού αναχώρησε από το λιμάνι του Τσορνομόρσκ με προορισμό τη Βρετανία.

Το υπό τουρκική σημαία πλοίο Polarnet ξεκίνησε και αυτό από το Τσορνομόρσκ με προορισμό το τουρκικό λιμάνι Kαρασού της Μαύρης Θάλασσας. Προτού το πλοίο, που μεταφέρει 12.000 τόνους καλαμποκιού, φτάσει στο Kαρασού θα επιθεωρηθεί επίσης από την Κοινή Ομάδα Επιθεώρησης.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

eep logo