ΕΛΙΜΕ: Στη Θεσσαλονίκη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

olth epivatikos stathmos

Στο Κτίριο Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ συνεδριάζει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 12 το μέσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα συγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε μετά τις διοικητικές αλλαγές σε Οργανισμούς Λιμένος – μέλη της Ένωσης.
Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν η ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της ΕΛΙΜΕ στο σύνολο των Λιμένων του ελληνικού λιμενικού συστήματος, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργούν, η ανάπτυξη δικτύου νέων μελών από την ομάδα των Λιμενικών Ταμείωνκαι ο προσδιορισμός των νέων δράσεων της Ένωσης. Επίσης, θα εξεταστεί ο προγραμματισμός συγκεκριμένων δράσεων για την ουσιαστική υποστήριξη των μελών της ΕΛΙΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα, στην άσκηση των λιμενικών δραστηριοτήτων τους. Ειδικά, θα συζητηθεί το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας, που αποτελεί δυναμικό τομέα για την ανάπτυξη των λιμένων και της εθνικής οικονομίας.
Θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση και η συνεδρίαση του Δ.Σ. του “Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ”, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΙΜΕ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Ο “ΕΞΑΝΤΑΣ” είναι το Ινστιτούτο που έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη η Ένωση με σκοπό την κατάρτιση και την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους εργαζομένους των Οργανισμών Λιμένων – μελών της.

eep logo