Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Φόβοι για 27 νεκρούς

Τιτάνιο το έργο των διασωστών μετά τη βύθιση του πλοίου

Τιτάνιο το έργο των διασωστών για τους δεκάδες αγνοούμενους - Σαρώνει τη νότια Κίνα τυφώνας που προκαλεί σφοδρές πλημμύρες - Τρεις μόνο άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί
Κορυφώνεται το θρίλερ στο Χονγκ Κονγκ με την αβεβαιότητα για τις ζωές δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο, το οποίο κόπηκε στη μέση και βυθίστηκε, να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι τα θύματα μπορεί να ανέρχονται σε πάνω από 20, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόνο τρία μέλη του πληρώματος. Τα πλάνα από τη δραματική επιχείρηση διάσωσης κάνουν τον γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν καθώς σε αυτά αποτυπώνεται το μέγεθος της κακοκαιρίας που πλήττει την Κίνα.

Στο έλεος της πρώτης τροπικής καταιγίδας του χρόνου βρίσκεται η χώρα, με την ανησυχία να είναι έκδηλη λόγω των σφοδρών πλημμυρών που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Βίντεο και εικόνες, που κυκλοφορούν από την περιοχή της νότιας Κίνας, δείχνουν ελικόπτερα να επιχειρούν στο σημείο, ενώ τα ισχυρά κύμα χτυπούν το πλοίο.

Οι κινεζικές αρχές μιλούν για «τεράστιο αριθμό αγνοουμένων», με τους συγγενείς των ανθρώπων, που επέβαιναν στο πλοίο, να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές αγωνίας. 

Το σκάφος Doomed Fujing υπενθυμίζεται ότι βυθίστηκε περίπου 186 μίλια νότια από τις ακτές του Χονγκ Κονγκ, ενώ σημειώνεται ότι ο τυφώνας Τσάμπα είναι ο πρώτος που πλήττει την Κίνα αυτή τη χρονιά, με σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες.

protothema.gr