Νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο πέφτει πάνω σε παγόβουνο ανοικτά της Αλάσκα

Επιβάτης κατέγραψε τη σύγκρουση [βίντεο]

Στο Σιάτλ των ΗΠΑ για επισκευές επιστρέφει ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο, που έπεσε πάνω σε παγόβουνο εν μέσω πυκνής ομίχλης ενώ κατευθυνόταν σε παγετώνα στην Αλάσκα.

Το “Norwegian Sun”, όπως λέγεται το κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line έπλεε το περασμένο Σάββατο κοντά στον παγετώνα Χάμπαρντ όχι μακριά από τον κόλπο Γιακουτάτ της Αλάσκα, όταν έπεσε πάνω στο παγόβουνο, όπως επιβεβαίωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Την τρομακτική στιγμή της σύγκρουσης στη μέση του ωκεανού κατέγραψε ένας από τους 2.000 επιβάτες του.

Ο καπετάνιος ανέφερε τις ζημιές που υπέστη το κρουαζιερόπλοιο στο δεξιό τμήμα της πλώρης του και όταν κατέπλευσε στο Τζούνο της Αλάσκα, εστάλησαν δύτες για να ελέγξουν την έκταση των ζημιών, ενώ στη συνέχεια το πλοίο έλαβε εντολές να επιστρέψει στο Σιάτλ μολονότι οι επισκευές δεν είναι τόσο επείγουσες, αλλά πρέπει να γίνουν. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί κατά τη σύγκρουση που συνέβη την ώρα που πολλοί από τους επιβάτες κοιμόντουσαν.

Κάποιο εξ’ αυτών μίλησαν για τον τρόμο που ένιωσαν από το τράνταγμα, όπως η Αλίσια Άμαντορ, που δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Juneau Empire: «Ολόκληρο το πλοίο ακινητοποιήθηκε κατά την πρόσκρουση», είπε, σημειώνοντας ότι το παγόβουνο «είχε μέγεθος ημιφορτηγού». Ο Τζέισον Νιούμαν από την Ατλάντα της Τζόρτζια ήταν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο όταν συνέβη η σύγκρουση: «Το πλοίο τραντάχτηκε δυνατά, ήταν έντονο το χτύπημα», είπε.

Εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line δήλωσε στο Cruise Hive: «Στις 25 Ιουνίου 2022, ενώ διέσχιζε τον παγετώνα Hubbard στην Αλάσκα, το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Sun συνάντησε πυκνή ομίχλη, που περιόριζε την ορατότητα με αποτέλεσμα το πλοίο να έρθει σε επαφή με ένα παγόβουνο». Ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης και της ανάγκης να επιστρέψει το πλοίο για επισκευή, οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Πηγή: iefimerida.gr

 

eep logo