Άκαμπα: Δεκατρείς νεκροί από έκρηξη εμπορευματοκιβωτίου με χημικά

Εκατοντάδες οι τραυματίες στο λιμάνι από τα τοξικά αέρια

Δεκατρείς νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στο λιμάνι της Άκαμπα στην Ιορδανία όταν έμφορτο εμπορευματοκιβώτιο μεταφοράς χημικών αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς με τον γερανό προς το πλοίο, με αποτέλεσμα με την πτώση να προκληθεί έκρηξη και διασπορά χλωρίου.

Η διαφυγή από δηλητηριώδη αέρια έχει επίσης τραυματίσει περισσότερους από 250 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το τμήμα του λιμανιού που συνέβη το ατύχημα απομονώθηκε προκειμένου να μην εκτεθούν άλλοι εργαζόμενοι στο τοξικό αέριο.

Ομάδες διάσωσης και χημικής απολύμανσης από την πολιτική άμυνα της Ιορδανίας έχουν σταλεί στο χώρο για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Οι παραλίες της Άκαμπα εκκενώθηκαν ενώ οι ναυτιλιακές δραστηριότητες σταμάτησαν. Η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη στον κόλπο της Άκαμπα βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια από τη πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ.

Ο κυβερνήτης της Άκαμπα Μοχάμαντ Αλ Ρανταγιάα δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση Al-Mamlaka, και κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν ένα γερανό που μεταφέρει το βυτίο, πριν αυτό πέσει ενώ βρίσκεται πάνω από το πλοίο. Αμέσως μετά την πρόσκρουση, ένα πυκνό κίτρινο νέφος φαίνεται να διαφεύγει από το βυτίο, ενώ άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν.

Δείτε το βίντεο https://twitter.com/i/status/1541618564628885505

eep logo