Πρωτοποριακό σύστημα προώθησης με υδρογόνο σε Βρετανικό πλοίο

Η ACUA Ocean προχωρά στην κατασκευή του πρώτου στον κόσμο υδρογονοκίνητου αυτόνομου πλοίου επιφανείας (MASS)

Βρετανική «πρωτιά» στα υδρογονοκίνητα σκάφη. Η ναυτιλιακή νεοφυής επιχείρηση ACUA Ocean, έχει λάβει καταρχήν έγκριση (AiP) από τον νηογνώμονα Lloyd's Register (LR) για το σύστημα υδρογόνου, το σύστημα μηχανικού ελέγχου και τα συστήματα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτό που λέγεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο υδρογονοκίνητο αυτόνομο πλοίο επιφανείας (MASS).

Σύμφωνα με την ACUA Ocean, τα πρωτότυπα συστήματα υποβλήθηκαν σε δοκιμές αποδοχής εργοστασίου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Επίδειξης Καθαρής Ναυτιλίας, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και παραδόθηκε σε συνεργασία με την Innovate UK.
Η ACUA Ocean αποκάλυψε επίσης το νέο της σχέδιο H-USV που αναπτύχθηκε από τον ναυπηγό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή swath John Kecsmar της Ad Hoc Marine Designs Ltd.

Το σκάφος κατασκευάζεται από την εταιρεία κατασκευής σκαφών PDL με έδρα το Πόρτσμουθ, ενώ η Trident Marine Electrical έχει αναλάβει τον ηλεκτρικό σχεδιασμό και τον εξοπλισμό του. Επίσης τροφοδοτείται από 6.000 λίτρα υγρού υδρογόνου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη ισχύ, αξιοπιστία και αντοχή και να εκπληρώσει τη δέσμευση της στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου για κλιματική αλλαγή στη θαλάσσια στρατηγική για την κλιματική αλλαγή για πρόωση μηδενικών εκπομπών έως το 2025.

theseanation.gr

eep logo