Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου


Με μεταφορική ικανότητα που ξεπερνά τα 24.000 κουτιά

Το μεγαλύτερο containerships στο κόσμο με μεταφορική ικανότητα που ξεπερνά τα 24.000 κουτιά, παραδόθηκε από τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding, θυγατρική της CSSC, σε θυγατρική της ταϊβανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Evergreen Marine Corporation, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες containerships παγκοσμίως.

Το "Ever Alot", μεταφορικής ικανότητας 24.004 Teu. έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 61,5 μέτρα και βύθισμα 17 μέτρα.

Το σκάφος είναι το έβδομο της κλάσης Evergreen A και το πρώτο πλοίο στον κόσμο που ξεπέρασε το όριο των 24.000 Teu. Η κλάση Evergreen A είναι μια σειρά από 13 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ναυπηγούνται για την Evergreen Marine, και όσα έχουν παραδοθεί – μέχρι και σήμερα- έχουν μέγιστη θεωρητική χωρητικότητα περίπου 23.992 TEU, κατακτώντας τον τίτλο των μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Έξι πλοία κατασκεύασε η Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα, ενώ άλλα επτά θα κατασκευαστούν από την China State Shipbuilding Corporation (CSSC) σε δύο ναυπηγεία στην Κίνα.

Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας, το Ever Ace, κατείχε στο παρελθόν τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο μετά την παράδοσή του τον Ιούλιο του 2021.

capital.gr

eep logo