Νέα ρεκόρ για τους ναύλους LNG

Αυξανόμενη ζήτηση, περιορισμένη προσφορά, στα ύψη οι τιμές!

Οι ναύλοι στην spot αγορά για τα δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGC) σημείωσαν νέα ρεκόρ έτους, αυτή την εβδομάδα, καθώς οι έμποροι προσέφεραν τα διαθέσιμα πλοία για να καλύψουν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, ανέφερε τη Δευτέρα το Reuters.

Οι τιμές για τη μεταφορά 160.000 cm LNG στη λεκάνη του Ατλαντικού έφτασαν τα 100.000 δολ/ημέρα και τα 85.000 δολ/ημέρα για την Ασία, ή το East-of-Suez, δήλωσε στο Reuters η εταιρεία συμβούλων φορτίων, ναυτιλιακών και LNG Poten & Partners.

Η αυξανόμενη ζήτηση για LNG και οι αγοραστές που αποφεύγουν τα ρωσικά φορτία και πλοία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία οδήγησαν σε περισσότερες μακροπρόθεσμες ναυλώσεις, περιορίζοντας την προσφορά πλοίων στην αγορά spot, δήλωσε ο Jason Feer της Poten, προσθέτοντας ότι η φωτιά που ξέσπασε στο τερματικό σταθμό Freeport LNG δεν επηρέασε την αύξηση των ναύλων στην spot αγορά.

Οι αγοραστές που αντιμετώπισαν έλλειψη φορτίων τους τελευταίους δύο χειμώνες στράφηκαν σε μακροπρόθεσμες ναυλώσεις, επομένως λιγότερα πλοία θα βγουν από ναύλωση τους επόμενους μήνες, διατηρώντας περιορισμένη την προσφορά, σύμφωνα με τη Feer.

theseanation.gr

eep logo